<San Agustin Colombia

specialiteit

Dit product bestellen

Dit product is helaas niet meer verkrijgbaar via de webshop.

Frisse koffie met een zachte body. De eerste tonen zijn citroenfris, daarna proef je de zoete tonen van melasse, een hint van bruine suiker en chocolade. In de afdronk is de koffie mild kruidig. Deze koffie wordt al op biologische wijze verbouwd, maar is nog niet biologisch gecertificeerd. Door de koffie (in) te kopen ondersteunen wij de boeren om in dit moeilijke en langdurige omschakelingsproces te overleven. Wij  betalen een meer dan eerlijke prijs voor deze nu nog conventionele koffie om de boeren door deze jaren heen te slepen. Zodat ze straks wel biologische gecertificeerd zijn. 

Wellicht heb je er al wat over gehoord. Deze koffie werd op het zeilschip de Tres Hombres van Colombia naar Nederland verscheept. Zonder uitstoot van CO2. De Tres Hombres vervoert Europese goederen naar de Caraïben en neemt rum, cacao, thee en koffie mee terug. En dat allemaal puur op de wind. Utz gecertificeerd, op biologische wijze geteeld, CO2 vrij vervoerd en geschikt voor alle zetmethodes. Hoe mooi wil je het hebben? Deze koffie past helemaal bij ons en is zeker Simon Lévelt waardig. 

Probeer ook eens de Bogotá uit Colombia. Dezelfde koffie, maar met een heel ander brandprofiel. 

Kenmerken
Continent Zuid-Amerika
Land Colombia
Keurmerk Utz Kapeh
Estate Association Muralla del Macizo y el Progresso
Koffiegebied San Augustin, Zuid-Huila, Colombia
Zetmethode
Geadviseerd Cafetière
Eerste Alternatief Snelfilter
Tweede Alternatief Slow Coffee
Derde alternatief Espressopotje
Ingrediënten
Ingrediënten 100% arabicabonen
Klanttevredenheid: 9,2
Verzendkosten: gratis vanaf € 50,-
daaronder € 3,95
Levertijd: 1-2 werkdagen
Retourtermijn: 14 dagen, uitgezonderd koffie, thee en overige levensmiddelen
Retourbeleid: Altijd geld terug

Recent bekeken

Aanmelden voor de nieuwsbrief!

Als we leuke nieuwtjes of speciale producten te vermelden hebben, dan sturen we een leuke nieuwsbrief naar alle geïnteresseerden. Dat is meestal 1 á 2 keer per maand. Meld je nu aan!