<Royal First Flush 2018 (Ambootia/Darjeeling)

Special

Dit product bestellen

Dit product is helaas niet meer verkrijgbaar via de webshop.

In Darjeeling ligt de groei van de theeplanten in de winter nagenoeg stil. In de vroege lente lopen de theestruiken weer uit en de allereerste blaadjes worden in maart geplukt. Deze allereerste lentepluk (First Flush) is een kleine oogst en wordt voor Simon Lévelt overgevlogen: De Royal First Flush. 

De Royal First Flush van Simon Lévelt komt van de theetuinen van Ambootia, één van de grootste plantages in Darjeeling. Deze tuin teelt op biologische wijze en geniet internationaal een bijzonder goede reputatie. 

De theetuinen van Ambootia liggen op grote hoogte, waardoor het iets langer kan duren voordat de thee geplukt kan worden. De weersomstandigheden spelen hier een grote rol. Een goede afwisseling van regen, zon en mist is van invloed op de groei van de plant. De uitstekende ligging van de plek waar onze thee groeit, staat garant voor één van de mooiste kwaliteiten Darjeeling thee. 

Darjeeling ligt in het noordoosten van India, aan de voet van de Himalaya, waar de jaargetijden een grote invloed hebben op de smaak van de thee, maar Darjeeling is vooral befaamd om de lentepluk. 

Wellicht heb je iets meegekregen over de onrust en de stakingen in het gebied waar de Darjeeling thee vandaan komt. Ook de medewerkers op de theetuinen hebben het werk voor hele lange tijd stilgelegd. Als gevolg daarvan verwilderden de theetuinen. Sommige theetuinen hebben deze catastrofe niet overleefd en gingen failliet. De Ambootia theetuin, waar onze Royal First Flush vandaan komt, heeft gelukkig de draad weer op kunnen pakken en de theetuinen kunnen herstellen. Hierdoor kan er in het voorjaar gelukkig weer volop geplukt worden en kunnen we weer genieten van onze bijzondere Royal First Flush. 

De Darjeeling First Flush van dit jaar kan ook heel goed meerdere keren worden opgeschonken. Elk zetsel heeft zijn eigen karakter. Met een kortere zettijd worden de zoete tonen van de thee benadrukt. 

Kenmerken
Land India
Continent Azië
Theegebied Darjeeling (India)
Smaakomschrijving Muskadelsmaak
Keurmerk EKO
Biologisch Ja
Fairtrade Ja
Zetmethode
Hoeveelheid 2 gram per kop
Watertemperatuur 100 graden
Tijd 4 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten thee Zwarte thee.
Klanttevredenheid: 9,2
Verzendkosten: gratis vanaf € 50,-
daaronder € 3,95
Levertijd: 1-2 werkdagen
Retourtermijn: 14 dagen, uitgezonderd koffie, thee en overige levensmiddelen
Retourbeleid: Altijd geld terug

Recent bekeken