<Royal First Flush 2017 (Ambootia/Darjeeling)

Is binnen!

Dit product bestellen

Dit product is helaas niet meer verkrijgbaar via de webshop.

HIJ IS BINNEN: DE ROYAL FIRST FLUSH 2017

In Darjeeling ligt de groei van de theeplanten in de winter nagenoeg stil. In de vroege lente lopen de theestruiken weer uit en de allereerste blaadjes worden in maart geplukt. Deze allereerste lentepluk (First Flush) is een kleine oogst en wordt voor Simon Lévelt overgevlogen: De Royal First Flush. 

De Royal First Flush van Simon Lévelt komt van de theetuinen van Ambootia, één van de grootste plantages in Darjeeling. Deze tuin teelt op biologische wijze en geniet internationaal een bijzonder goede reputatie. 

De theetuinen van Ambootia liggen op grote hoogte, waardoor het iets langer kan duren voordat de thee geplukt kan worden. De weersomstandigheden spelen hier een grote rol. Een goede afwisseling van regen, zon en mist is van invloed op de groei van de plant. De uitstekende ligging van de plek waar onze thee groeit, staat garant voor één van de mooiste kwaliteiten Darjeeling thee. 

Darjeeling ligt in het noordoosten van India, aan de voet van de Himalaya, waar de jaargetijden een grote invloed hebben op de smaak van de thee, maar Darjeeling is vooral befaamd om de lentepluk. 

Kenmerken
Land India
Continent Azië
Theegebied Darjeeling (India)
Smaakomschrijving Muskadelsmaak
Keurmerk EKO
Biologisch Ja
Fairtrade Ja
Zetmethode
Hoeveelheid 2 gram per kop
Tijd 4 minuten
Watertemperatuur 90 graden
Ingrediënten
Ingrediënten thee Zwarte thee.
Klanttevredenheid: 9,2
Verzendkosten: gratis vanaf € 50,-
daaronder € 3,95
Levertijd: 1-2 werkdagen
Retourtermijn: 14 dagen, uitgezonderd koffie, thee en overige levensmiddelen
Retourbeleid: Altijd geld terug

Recent bekeken

Aanmelden voor de nieuwsbrief!

Als we leuke nieuwtjes of speciale producten te vermelden hebben, dan sturen we een leuke nieuwsbrief naar alle geïnteresseerden. Dat is meestal 1 á 2 keer per maand. Meld je nu aan!