<Otsuka Fukamushi Sencha

nieuw

Dit product bestellen

Hoeveelheid

Prijs

€ 6,97

Hoge kwaliteit diepgestoomde Japanse groene sencha thee met een zachte, frisse en rijke smaak. Het hartige aroma doet denken aan zeewier/wakame met zoete tonen van prei en een zacht bittere afdronk van bleekselderij. Deze sencha is lang gestoomd waardoor het blad iets uiteenvalt, de kleur diepgroen en de smaak zachter wordt. Voor een mild frisse smaak kan de thee het beste bij een lage temperatuur gezet worden. Bij 80 graden celcius krijgt de thee meer body en een voller, licht bitter aroma. 

Deze First Flush (lentepluk) wordt geteeld in de Shizuoka Prefectuur, ten westen van de berg Fuji en ten zuiden van de Japanse Alpen, grenzend aan de Stille Oceaan. Het gebied wordt doorkruist door meerdere riviertjes en er zijn verscheidene hete bronnen in het gebied. Het theegebied heeft recentelijk een GIAHS-erkenning ontvangen (Globally Important Agricultural Heritage Site) voor de toepassing van grassen en kruiden die rondom en in de omgeving van de theevelden groeien in de theeverbouw. Deze worden in gedroogde vorm gebruikt als organische grondverbeteraar tussen de theeplanten. Hiermee blijft de diversiteit van oorspronkelijke planten en grassen en de daar levende insecten en vogels in stand, en wordt de aarde gevoed met de lokale kruiden en grassen. De thee wordt geproduceerd door de familie Otsuka uit Kakegawa. De familie stamt af van Shipei Otsuka, een samurai uit het gevolg van de laatste shogun van Japan. 

Fukamushi Sencha is een zogenaamde diepgestoomde sencha, een sencha die langer dan 60 seconden wordt gestoomd. Deze Otsuka Fukamushi Sencha is net iets langer dan 60 seconden gestoomd, zodat de thee nog wat blad in de vorm van naaldjes bevat. Het langer stomen zorgt voor een milde, volle, zoete smaak. De cellen van het blad breken door het stomen waardoor er meer voedings- en smaakstoffen vrij komen, alsmede de bladgroenkorrels (chorolphyl) die voor de mooie groene kleur zorgen. 

Kenmerken
Continent Azië
Land Japan
Theegebied Japan
Zetmethode
Tijd 1 minuut
Watertemperatuur 80 graden
Hoeveelheid 4 gram per kopje
Ingrediënten
Ingrediënten thee groene thee
Klanttevredenheid: 9,2
Verzendkosten: gratis vanaf € 50,-
daaronder € 3,95
Levertijd: 1-2 werkdagen
Retourtermijn: 14 dagen, uitgezonderd koffie, thee en overige levensmiddelen
Retourbeleid: Altijd geld terug

Recent bekeken